© 2017 Peter C Chen, Peter Victor King & Grey Margins. All Rights Reserved.

Apartment 11

2010

The project involved the retrofitting of an apartment dwelling unit. The original unit had a cluttered, unfocused layout that negated the continuous windows of the façade and cross ventilation of the apartment, resulting in a stuffy, claustrophobic and clunky space that was hardly optimal. The aesthetic was of an opulence style popular in the 1980s, characterized by the excessive use of strong vein marble on the floor, walls and built in fixtures, ornate cornices and sculptural accented wall and furniture details and faux gold and crystalline chandeliers and lights.

 

The apartment unit was given a somewhat opposite aesthetic – a stripped down blank slate that expressed the simplicity and economy of the spaces.

1/2